De Verwondering: Theatermaker Jetty Mathurin

Datum: 31 dec 2017 om 08:25

In het NCRV-programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen, weg van de waan van de dag, toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Theatermaker Jetty Mathurin sluit haar solocarrière af. Aanleiding voor de gemeente Amsterdam om haar de Frans Banninck Cocqpenning toe te kennen voor haar ‘voorbeeldfunctie en speciale betekenis voor de cultuur’.

Op de laatste dag van het jaar blikt Jetty terug. Ze vindt dat het ‘buiten boos is’, maar wil daar niet te lang bij stilstaan. Liever spreekt ze over liefde en dankbaarheid. Jetty geniet van haar kinderen en kleinkinderen, die elkaar en haarzelf scherp houden. Irritaties worden uitgesproken, zodat er niets tussen hen in staat. ,,Ik corrigeer mezelf ook, vóórdat ik uiting geef aan iets wat niet goed is. Je moet je realiseren dat je je opmerkingen in de kosmos uitspreekt.’’

Jetty zingt het lied Teri dat ze tijdens de begrafenis van haar moeder wilde laten horen, maar de gettoblaster weigerde dienst. Net als toen zal ze het nummer a capella voordragen.

De Verwondering, zondag 31 december om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880