Persbericht

Fans onthullen hoofdrolspeler The Passion 2016

Datum: 24 mrt 2016 om 14:32

Acteur Martijn Fischer vertolkt dit jaar de rol van Jezus in The Passion. De naam van de hoofdrolspeler werd dinsdagmiddag dankzij duizenden fans via social media onthuld. De zesde editie van de grote tv-productie is op 24 maart live te zien vanuit Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

Het grote publiek kent acteur Martijn Fischer door zijn vertolkingen van André Hazes in de musical Hij gelooft in Mij en de film Bloed, zweet & tranen. “Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben. Die tengere man met die lange baard”, zegt Fischer over zijn deelname aan The Passion. “Het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren.”

#WieisJezus De hoofdrolspeler van het populaire paasevenement werd op unieke wijze bekendgemaakt: het publiek kreeg de primeur. Vanaf dinsdagmorgen 8.30 uur konden fans bijdragen aan de onthulling van Jezus door via Facebook en Twitter de post met #WieisJezus te delen. Zo ontvouwde zich op www.thepassion.nl een filmpje waarin de kijker kon ontdekken wie de rol van Jezus vertolkt in The Passion 2016. 

Amersfoort De stad Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Samenwerking The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Amersfoort en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion, 24 maart, 20.30 uur, bij de EO en KRO-NCRV, live op NPO 1

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

The Passion

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880