Herdenken van overleden dierbaren in Voor wie steek jij een kaarsje op?

Datum: 2 nov 2019 om 21:05

Op zaterdag 2 november, Allerzielen, de jaarlijkse terugblik van KRO-NCRV op het afgelopen jaar. Het programma Voor wie steek jij een kaarsje op? staat onder meer stil bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht en schetst onder meer de levens van Rutger Hauer en Auschwitz overlevende Frieda Menco. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Anita Witzier.

Door de verhalen die verteld worden in Voor wie steek jij een kaarsje op? laten we zien wat overledenen hebben betekend tijdens hun leven en houden we de herinnering aan hen levend.

Slachtoffer aanslag Utrecht

Willem Hoveling (74) was het vierde en laatste slachtoffer van de terroristische aanslag in Utrecht. Op 18 maart is hij met de auto op weg als hij op het 24-oktoberplein wordt geraakt voor twee kogels. Zoon Michael is aan het werk op de tv-afdeling van een elektronica-zaak als het nieuws op alle beeldschermen op hem afkomt. Kort daarop gaat zijn mobiel. Het is de politie met slecht nieuws. Samen met zijn zoon Tim schets hij het beeld van een behulpzame levensgenieter, een lieve vader en geweldige opa.

Vader van 12 kinderen

Michel Quaedackers (57) wordt in januari niet wakker na een tukje op de bank. Hij laat een vrouw en maar liefst 12 kinderen achter. De jongste is dan nog maar vier maanden oud. Het gezin is bekend van het KRO-NCRV-programma Een Huis Vol. Weduwe Nadine herkent haar grote liefde in ieder van haar kinderen. Ze doet er alles aan om de herinnering aan vader Michel levend te houden.

Mooiste tiener

Lotte van der Zee (20) uit Enschede wordt gekroond tot mooiste tiener van de wereld en is hard op weg om een succesvol leven te leiden als daar tijdens de wintersportvakantie een abrupt einde aan komt. Ouders Eugeniek en Bert van der Zee zijn hun enig kind kwijt.

In de wereld van de missverkiezingen is de schok groot. In een bijzondere herdenking, in het bijzijn van de ouders en vriendin Marit Beets, wordt de vrolijke, spontane en geliefde Lotte herdacht.

Verder onder meer ook aandacht voor het indrukwekkende leven van Auschwitz overlevende Frieda Menco (93) die zich tot haar dood in februari inzette voor een betere wereld.

Dit jaar biedt de KRO-NCRV opnieuw de mogelijkheid om online een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren. Dit kan vanaf 10 oktober via www.voorwiesteekjijeenkaarsjeop.nl.

Voor wie steek jij een kaarsje op?, zaterdag 2 november om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880