Persbericht

How To Be Young: over strijd en veerkracht van jongeren in de 21ste eeuw

Datum: 15 okt 2021 om 22:15

We leven in een tijdperk dat bol staat van zorgen: polarisatie, politieke instabiliteit en onderdrukking. Wat doen Turkse jonge vrouwen als ze aangerand, verkracht of beschoten zijn? Hoe is het met de enorme groep Wit Russische studenten in Litouwen, die het geweld van dictator Lukashenko zijn ontvlucht? Wat bezielt de duizenden Marokkaanse jongens die ieder jaar illegaal de grens met Spanje oversteken en op wie nauwelijks iemand zit te wachten? En hoe gaat het met de Hongaarse jongeren, die te maken hebben met een leider die langzaam maar zeker de democratie overboord gooit?

Dit zijn de actuele vragen die aan bod komen in KRO-NCRV’s How To Be Young, de nieuwe documentaire-serie van Margriet van der Linden. Na How To Be Gay en How To Be A Man staat ze met How To Be Young midden in de grote thema’s waar jongeren mee te maken hebben. Thema’s die zich door de COVID-pandemie nog scherper aftekenen. Margriet ontmoet in vijf landen, Turkije, Litouwen, Hongarije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, jonge inwoners, die haar meenemen in hun dromen, hun angsten en hun strijd. Met als rode draad in alle verhalen het zoeken naar een uitweg.

Margriet van der Linden: “Deze jongeren hebben stuk voor stuk de energie en hoop dat het leven ondanks alles beter wordt. Het meest dankbaar ben ik de jongeren voor het lef mij hun verhalen te vertellen en ons toeschouwer te laten zijn van vaak de donkere kanten in hun bestaan. Ik ben er onder de indruk van dat ze dat hebben gedaan en dat ze hun hoop levend weten te houden.”

How To Be Young is een productie van Human Factor TV.

How To Be Young, vanaf vrijdag 15 oktober om 22.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Meer informatie

Anusha Bruitzman
Algemene persvoorlichting
Anouk Evers

Programma

How To Be Young

Presentator

Margriet van der Linden

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880