In KRO-NCRV’s Eurotrippers reist radio-dj Andres Odijk per trein langs verschillende Europese steden om de EU-temperatuur te meten. Lopen Europeanen een beetje warm voor de komende Europese verkiezingen? Wat hebben Slovenië en Polen gehad aan hun toetreding tot de EU in 2004? En hoeveel is de Green Deal waard in de stad van het Klimaatakkoord, Parijs? De podcast Eurotrippers is vanaf donderdag 11 april wekelijks te beluisteren bij KRO-NCRV via de bekende podcastkanalen.

In aanloop naar de Europese verkiezingen reizen Andres en zijn reisgenoot Teun langs 10 steden in 14 dagen. Ze blijven steeds 24 uur in een stad om te ontdekken hoe de locals daar denken over de Europese verkiezingen en of ze het belangrijk vinden om te gaan stemmen. De reis begint in Parijs. Vervolgens gaan ze naar Barcelona, Milaan, Ljubljana, Zagreb, Boedapest, Praag, Warschau, Berlijn en het laatste station is Brussel, waar de jongens een dag voor de verkiezingen aankomen.

Onderweg vragen de reisgenoten zich af of het te verklaren is dat Hongarije zich als een moeilijke bondgenoot opstelt in de Europese Unie. Voor vertrek zijn Andres en Teun gek op de Europese Unie, maar is dat na de reis ook nog zo? Of voelt het bondgenootschap misschien wel verder weg dan ooit? Die conclusie trekken ze uiteindelijk in Brussel.

De eerste 2 afleveringen van Eurotrippers worden op donderdag 11 april gepubliceerd. De volgende 8 afleveringen zijn wekelijks te beluisteren via de bekende podcastkanalen.

Eurotrippers is vanaf donderdag 11 april wekelijks te beluisteren bij KRO-NCRV via NPO Luister, Spotify en de bekende podcastkanalen.

Meer informatie

Algemene persvoorlichting

Presentator

Andres Odijk

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880