Persbericht

Klaas Kan Alles krijgt nieuwe YouTube serie: Klaas Crosst

Datum: 29 jun 2019 om 00:00

In de nieuwe YouTube serie Klaas Crosst racen zes BN’ers elke week in een zwaar gepantserd voertuig van het Nederlandse leger: de Bushmaster. Onderweg krijgen ze vijf wetenschappelijke vragen. Degene die de meeste wetenschappelijke vragen goed heeft en de snelste tijd heeft neergezet, wint eeuwige roem. 

De Bushmaster is een defensie-voertuig om militairen in oorlogsgebieden over onverharde wegen mee te vervoeren. De BN’ers die aan de tand worden gevoeld zijn: Iris Amber Stenger, Edson Da Graça, Moïse Trusfull, Mert Ugurdiken, Daan Boom en Stijn Fransen.

Zij krijgen de kans om het zware parcours in dit voertuig af te leggen en onderweg de vragen te beantwoorden. Ieder goed antwoord levert ze tijdswinst op, maar rijden ze over de pionnen of moet de rijinstructeur ingrijpen, dan levert ze dat een tijdstraf op. Wie zet de snelste tijd neer, en wie kan het beste multi tasken? 

Klaas Crosst is een extra aanvulling op het populair wetenschappelijk familieprogramma Klaas Kan Alles. In dit programma draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Klaas Kan Alles start in oktober 2019 weer met een nieuwe reeks, waarbij ze ook dit seizoen de C02 uitstoot meten bij het maken van dit programma. De makers worden bovendien uitgedaagd om het programma zo milieuvriendelijk te maken.

Klaas Crosst, vanaf zaterdag 29 juni op het YouTube-kanaal van Klaas Kan AllesNieuw seizoen: Klaas Kan Alles, vanaf zaterdag 5 oktober om 19.30 uur op NPO Zapp

 

Meer informatie

Laura Zendijk

Programma

Klaas kan alles

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880