KRO-NCRV 2Doc: Van Verlies Kun Je Niet Betalen

Datum: 1 jan 2019 om 21:00

Een ontroerend en humoristisch portret van de oudste groenteboer van Nederland en zijn vrouw die met hart en ziel hun zaak bestieren en niet van ophouden willen weten.

De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe in de oude binnenstad van Vlissingen bestaat reeds 65 jaar. Ze zijn beiden zeer slecht ter been, maar Adrie werkt nog steeds veertien tot zestien uur per dag. Net voordat zij in 1957 trouwden, gingen ze voor de eerste en laatste keer op vakantie. Daarna is het er nooit meer van gekomen. Hard werken is hun credo. Ada, de veel jongere zus van Adrie, werkt bijna dagelijks mee in de winkel. Ze maakt zich zorgen als ze straks drie maanden naar Zuid-Frankrijk gaat. Houden Adrie en Francien het nog vol of zullen ze de winkel moeten sluiten?

Van Verlies Kun Je Niet Betalen ging op 9 september dit jaar in première op Film by the Sea en won de PZC Publieks Award en de Lionsprijs voor beste Zeeuwse film. Van Verlies Kun Je Niet Betalen is een film van Helge Prinsen & John Albert Jansen, geproduceerd door Oogland Filmproducties i.s.m. Omroep Zeeland en KRO-NCRV

KRO-NCRV 2Doc: Van Verlies Kun Je Niet Betalen, dinsdag 1 januari om 21.00 uur op NPO 2.

 

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880