De inschrijvingen voor de KRO-NCRV Radioschool zijn geopend tot 3 november. De Radioschool geeft jong talent de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Een jaar lang krijgen 12 jonge journalistieke studenten workshops, trainingen en persoonlijke coaching. De talenten krijgen elke zondag de kans om het geleerde in de praktijk te brengen in het KRO-NCRV programma FRIS! op NPO Radio 1, met Mirthe van der Drift als presentator. Met de Radioschool geeft KRO-NCRV jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen in hun journalistieke vaardigheden en tegelijkertijd een nieuw, verfrissend geluid te laten horen in het radioprogramma dat ze wekelijks maken. Inschrijven voor de KRO-NCRV Radioschool 2022 is mogelijk tot woensdag 3 november, 20.00 via de website.

Mensen uit de praktijk geven elke week een workshop op de Radioschool. De talenten leren alle kanten van het radiomaken: van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. De radiotalenten zitten tussen de KRO-NCRV redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.4 en De Wild in de middag op NPO Radio 2, spraakmakers op NPO Radio 1 en Bert op 5 op NPO Radio 5. Ze krijgen de kans om mee te lopen met KRO-NCRV radioprogramma’s zodat zij kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

KRO-NCRV vindt het belangrijk om jongtalent de kans te geven om te werken aan hun droom en geeft daarom talentontwikkeling een duidelijke plek binnen de omroep. Naast dat de talenten kennis op doen, blijven veel deelnemers werken in de media. Zo begon Gijs Hakkert zijn carrière bij de Radioschool en is nu sidekick bij Wild in de Middag bij KRO-NCRV.

De inschrijvingen voor de zevende editie van Radioschool zijn geopend.   

KRO-NCRV Radioschool, https://werkenbij.kro-ncrv.nl/radioschool

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880