KRO-NCRV's De Verwondering: Marga Haas

Datum: 20 dec 2020 om 08:25

In het KRO-NCRV-programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen, weg van de waan van de dag, toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Marga Haas werd na haar studie theologie gemeentepredikant in Zeeland. Na de eerste veertien maanden kwam ze met een keelontsteking bij de huisarts. Er bleek echter veel meer aan de hand: ze had een depressie. 

Haar roeping als voorganger bleek authentiek, maar de functie van predikant bleek niet ruim genoeg voor deze moderne mystica. Na een lange periode waarin ze afstand tot God ervaarde, vond ze de weg weer terug naar zichzelf én haar geloof. De preken van Meister Eckhart en dagelijkse meditatie bleken hierbij essentieel. Marga Haas leerde haar innerlijke bron te koesteren en zo tegelijk voor zichzelf én God te zorgen.

In haar werk als geestelijk verzorger in een hospice ervaart ze iedere dag de zegen van de eindigheid van het leven: weten dat het eindig is geeft het leven glans.

De Verwondering, zondag 20 december om 08.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

De verwondering

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880