Persbericht

Kruispunt: Een geschenk uit de hemel

Datum: 25 okt 2015 om 23:05

In Kruispunt, zondag 25 oktober (23.05 uur, NPO 2), het ontroerende verhaal van twee ouders die een, op de vuilnisbelt gevonden, baby’tje voor altijd in hun armen willen sluiten. De Nederlandse Samira en Egyptische Khaled vertellen hun verhaal.

“Een geschenk uit de hemel”, zo zien Samira en Khaled uit Dordrecht hun dochter Dunya. De adoptieouders van het meisje zijn er van overtuigd dat het voorbestemd was dat Dunya op hun pad kwam. Als baby werd zij gevonden op een vuilnisbelt in Egypte en belandde daarna door een bijzondere samenloop van omstandigheden in de liefdevolle armen van Samira en Khaled.

Verder in Kruispunt

Deze zondag eindigt in Rome de synode over het gezin. Drie weken lang hebben 270 vooral bisschoppen en kardinalen gesproken over “de roeping en zending van het gezin in de kerk en de moderne wereld”. Op de synode wordt onder andere gepraat over gevoelige onderwerpen als homoseksualiteit en de deelname van gescheiden hertrouwde mensen aan de eucharistie. Vraag is daarbij in hoeverre de Rooms-Katholieke kerk zich moet aanpassen aan de moderne tijd of moet blijven wat zij al eeuwen is: een baken van continuïteit. Presentator Wilfred Kemp praat in Kruispunt met kardinaal Eijk en de Belgische bisschop Bonny.

Kruispunt, zondag 25 oktober, 23.05 uur op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880