Persbericht

Kruispunt: Een monument voor vier vrienden

Datum: 1 nov 2015 om 23:05

In de avond van 20 februari 2015 vindt een dramatisch ongeval plaats op de Gemertsedijk in het Brabantse Erp, waarbij vier vrienden om het leven komen. Wessel, Rens en Sjoerd overlijden ter plaatse. Martyn wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij na korte tijd aan zijn verwondingen overlijdt. Aan de vooravond van Allerzielen praat Kruispunt met de gezinnen van deze jongens. Over verdriet en verlies, over gekoesterde herinneringen en troost.

Wessel

Angela, de moeder van Wessel en zijn broer Menno vertellen hoe Wessel in gedachten nog altijd een plaats in het gezin inneemt. Zij tonen 'het hok' in de achtertuin, de schuur waar Wessel met zijn vriendenclub naar hartenlust kon gamen en waar keiharde muziek werd gedraaid.

Sjoerd

Marjo en Ton, de ouders van Sjoerd komen niet aan rouwen toe. Ton heeft aan een vliegtuigongeval een dwarslaesie overgehouden en Marjo werd na het overlijden van haar zoon geconfronteerd met borstkanker. "Wij zijn alleen maar aan het overleven". De ouders hebben veel troost geput uit de prachtige afscheidsdienst in de kerk van Someren, waar 900 dorpelingen hun steun kwamen betuigen.

Rens

Willem en Ingrid, de ouders van Rens, koesteren de mooie herinneringen aan de vele stedentrips die zij met hun kinderen maakten. De dag voor het ongeluk kwamen zij terug van een vakantie in Berlijn. "Wij zijn dankbaar voor wat we samen hebben meegemaakt. We doen hem geen recht als we alleen in verdriet en treurnis blijven". Uit deze gedachten putten zij de kracht om verder te gaan.

Martyn

Hariette en Jos, de ouders van Martyn en zijn zusje Jaimy werden op de avond van het ongeluk door de politie thuis opgehaald en met zwaailicht naar het ziekenhuis gereden. Martyn lag in coma maar overleed, met zijn ouders en zusje aan zijn bed.

"De andere ouders hebben wel eens gezegd dat het voor ons het moeilijkst moet zijn geweest, omdat wij nog een sprankje hoop hadden. Maar nee, wij maken allemaal het zelfde mee, wij hebben allemaal een zoon verloren".

Monument

De gezinnen zijn door het ongeluk van hun zonen voor altijd met elkaar verbonden. Voor het eerst bezoeken zij gezamenlijk de plek van het ongeval, om in de berm gedenkstenen voor hun kinderen te neer te leggen. Een monument voor de vier vrienden. Aan de vooravond van Allerzielen staat Kruispunt stil bij het leven en de dood van Wessel, Rens, Sjoerd en Martyn.

Kruispunt, zondag 1 november, 23.05 uur op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880