Kruispunt: Gulle gevers

Datum: 12 nov 2017 om 23:10

In het kader van Sint Maarten staat Kruispunt in het teken van geven.Jeroen Steijlen en Dorothy Derks gaven vijf jaar geleden hun comfortabele leven een compleet andere wending. Ze investeerden al hun geld in een oude Limburgse boerenhoeve om daar een woon- en werkgemeenschap voor dak- en thuislozen te starten. Ze voelen zich gelukkiger dan ooit.

Het begon allemaal toen Dorothy, die werkte in de hulpverlening, onderdak zocht voor een dakloze vrouw. Ze kwam terecht bij Emmaus in Tegelen. Emmaus heeft over de hele wereld gemeenschappen waarin mensen samenwonen en -werken met dak- of thuislozen en gezamenlijk in hun eigen levensonderhoud voorzien, vaak door middel van een kringloopwinkel. Voor Dorothy was meteen duidelijk dat dit haar bestemming was. Ze wist haar man Jeroen te overtuigen en het stel zette letterlijk alles opzij om hun eigen opvang werkelijkheid te maken.

Ze doen nu alles samen met de bewoners: koffiedrinken, eten, wonen en werken. De enige privacy die Jeroen en Dorothy hebben, is die van hun eigen slaapkamer. Veel mensen om hen heen begrijpen niet dat ze zo kunnen leven. Maar Dorothy stelt enthousiast dat iedereen een jaar zo zou moeten leven, want zo ontdek je dat het niet gaat om het geven, maar vooral om wat je ervoor terugkrijgt. Het stel ziet het als de grootste beloning wanneer huisgenoten weer een eigen woning en een baan vinden en weer op eigen benen kunnen staan. Daar draait het om in hun leven en materialisme interesseert ze niet meer. Kruispunt, zondag 12 november om 23.10 uur op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880