Persbericht

Kruispunt: Het jaar van de zaak Nicky Verstappen

Datum: 9 dec 2018 om 23:10

Jos B. is zelf aanwezig op woensdag 12 december in Maastricht tijdens de pro forma zitting in de strafzaak tegen hem. Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998.

Als er iets is dat Nederland dit jaar in de greep hield, was het de ongelooflijke ontwikkeling rond de mysterieuze dood van Nicky, met de aanhouding van verdachte Jos B.. De dood van Nicky heeft niet alleen de ouders, de familie en de vrienden diep getroffen, ook zijn voormalig dorpsgenoten. Op deze hechte gemeenschap van het Noord-Limburgse Heibloem heeft de zaak nog steeds een enorme impact.

Kruispunt spreekt betrokkenen over deze indrukwekkende zaak. Zo komen Nancy Schroën, de leidster van Nicky Verstappen tijdens het kamp en de voormalige pastoor van Heibloem Nies van Lier aan het woord. Journalist van de Limburger, Claire van Dijck, gaat in op de actuele ontwikkelingen en blikt terug op de afgelopen 20 jaar.

Hoe de zaak Nicky Verstappen een kleine dorpsgemeenschap al 20 jaar beheerst. KRO Kruispunt , zondag 9 december om 23.10 uur op NPO 2.

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880