Kruispunt: Liefde wordt niet dement

Datum: 28 jan 2018 om 22:35

Dag in dag uit zorgt Peter van Vegten (72) voor zijn dementerende vrouw. En dat al 21 jaar lang. Zijn echtgenote Tilly is nu 73 en weet niet meer dat Peter haar man is. Hij wil haar niet naar een verpleeghuis brengen omdat hij ervan overtuigd is dat het haar dood zal betekenen.In 2013 filmde Kruispunt het echtpaar en nu, vijf jaar later, zien we hoe het met hen gaat.

Vanaf het moment dat ze wakker wordt totdat ze naar bed gaat houdt hij haar liefdevol in de gaten. Een zware taak, maar voor hem vanzelfsprekend. Tilly kan niet meer lopen, niet meer praten, maar Peter voelt de liefde die ze uitstraalt. Ook nu nog. Toen de dementie zich jaren geleden openbaarde was er ook veel verdriet, maar Peter weet zeker dat ze nu niet meer lijdt.

Hij krijgt wel commentaar van mannen die hem vragen waarom hij er geen andere vrouw erbij neemt omdat Tilly dat toch niet weet. Maar voor hem is dat een onvoorstelbaar gedachte. Zijn zorg voor haar is een bewuste keuze.Kruispunt, zondag 28 januari om 22.35 uur op NPO 2.

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880