Kruispunt: Voor altijd vermist?

Datum: 22 okt 2017 om 23:10

Heel Nederland hield de adem in tijdens de vermissing van Anne Faber en leefde mee met haar familie toen haar lichaam werd gevonden.  Zeker ook de achterblijvers na vermissingen die hun dierbaren niet meer terugzagen. Per jaar raken in Nederland zo’n 50 mensen zoek van wie langer dan een jaar niets wordt vernomen. In Kruispunt vertellen zij over de rauwe werkelijkheid na een vermissing.

De zus van Hanno van Mil, een jonge vader die drie jaar geleden vermist raakte in hetzelfde gebied als Anne Faber: ‘Tijdens de zoektocht naar Anne dacht ik onwillekeurig: misschien vinden ze ook wel iets van Hanno, maar dat is niet gebeurd. Anne is nu gevonden, het is verschrikkelijk maar haar familie heeft nu gelukkig een antwoord en kan gaan rouwen. Wij kunnen het boek niet sluiten, wij kunnen niet verder met dit verdriet.’

Jo Wilderom (76) heeft na 15 jaar geaccepteerd dat ze haar twee zoons, Marcel en Jacco, nooit meer zal zien. Ze raakten vermist tijdens hun vakantie op de Filipijnen. Naast de grafsteen van haar man heeft zij een steen laten plaatsen met de namen van haar twee jongens: ‘Nu hebben zij ook een plekje.’

De ouders van Sicco Cuperus, die drie jaar geleden zoekraakte, hebben de afgelopen weken de vermissing van Anne Faber nauwgezet gevolgd. Hun verdriet, verwarring en ongeloof, alles kwam weer boven. Piet en Gina Cuperus hopen nog altijd een spoor van hun zoon terug te vinden.

Peter R. de Vries kent de verhalen van achterblijvers als geen ander. Hij is betrokken bij vele vermissingszaken en ziet de ravage die de vragen zonder antwoord bij de achterblijvers aanrichten. Hij heeft de afgelopen decennia de media-aandacht en de betrokkenheid van het publiek zien toenemen. Kruispunt, zondag 22 oktober om 23.10 uur op NPO 2.

 

Meer informatie

Joke van Rosmalen

Programma

Kruispunt

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880