Persbericht

Ontknoping SpangaS: Kappen nou! in innovatieve 360 graden-video

Datum: 23 sep 2019 om 09:00

SpangaS maakt zich tijdens De Week tegen Pesten sterk tegen pesten met een interactieve online dramaserie op Instagram en YouTube: SpangaS: Kappen nou! Vijf dagen lang kun je in de stories op het Instagram kanaal van NPO Zapp volgen hoe een leerling van het Spangalis ten prooi valt aan allerlei pestacties. De ontknoping is te zien in een innovatieve 360 graden-video op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Tijdens de Week tegen Pesten – van maandag 23 t/m vrijdag 27 september- volgen we leerling Fons die nieuw is op het Spangalis. Atilla en zijn vrienden hebben het op Fons gemunt en dreigen hem in elkaar te slaan. Elke dag raken er meer SpangaS-leerlingen bij betrokken, van Otis en Elza tot Dylan, Jackie en Maud. Ze laten het er niet bij zitten, en geven vorm aan de slogan van de Week tegen Pesten: ‘Wees een held, met elkaar!’

360 graden-videoDe ontknoping van SpangaS: Kappen nou! is te zien in een 360 graden-video, waarin je als kijker onderdeel wordt van het drama. De kijker kan 360 graden om zich heen kijken en zo de hele slotscène zien. Het is voor het eerst dat SpangaS een 360 graden-video maakt die kijkers een unieke kijkervaring oplevert, die optimaal te beleven is via smartphone of tablet.

SpangaS TalkIn een speciale SpangaS Talk praten we op woensdag 25 september met betrokken SpangaS-acteurs door over het onderwerp pesten. Deze SpangaS Talk is te zien via het YouTube-kanaal van SpangaS.

SpangaS is van maandag t/m vrijdag om 18.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.SpangaS: Kappen nou! is te zien tijdens De Week tegen Pesten van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september in de Instastories van NPO Zapp. De ontknoping is op vrijdag 27 september te zien op het NPO Zapp YouTube-kanaal.

Meer informatie

Grace van de Klundert

Programma

SpangaS: de campus

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880