Persbericht

Oud-kandidaat The Voice Renée de Gruijl nieuwe leerling in SpangaS

Datum: 23 aug 2018 om 13:00

SpangaS 2018 - Elza van Waveren (3)

En nieuwe gezichten in het docententeam met Imanuelle Grives, Marcel Harteveld en Mike ReusRenée de Gruijl, bekend van The Voice seizoen 8, wordt samen met Claudia Kanne (bekend van T.I.M. en Wij Zijn LIT) verwelkomd als nieuwe leerling in seizoen 12 van SpangaS. Ook aan docenten geen tekort op het Spangalis. Imanuelle Grives, Marcel Harteveld en Mike Reus zullen het docententeam versterken als opeenvolgend gym-, crea- en wiskundedocent. Het nieuwe seizoen van SpangaS start maandag 3 september om 18.15 uur op NPO Zapp.

Renée speelde eerder al in de musicals Grease en Rent. In The Voice seizoen 8 werd Renée gecoacht door Anouk en strandde in The Knockouts. Nu is ze te zien als Elza van Waveren, een meisje wat haar imago nastreeft als het populaire knappe meisje. Elza is - na een verhuizing - nieuw op school. Zij is zo’n typisch meisje: populair, rijk en windt iedereen om haar vinger, inclusief de docenten, maar daarmee is niet alles gezegd. Elza draagt namelijk een geheim met zich mee en gaat ver om dit ook geheim te houden. Durft ze over haar schaamte heen te stappen of houdt ze de schone schijn op?

Claudia vertolkt de rol van Jackie Oleander. Jackie hoopt op het Spangalis vrienden te maken en normaal te kunnen zijn, wat op haar vorige school niet is gelukt. Durft ze erop te vertrouwen dat ze goed is zoals ze is?

In SpangaS seizoen 12 draait alles om jezelf durven zijn. De SpangaS leerlingen twijfelen, proberen, falen, schitteren, vallen en staan weer op. De langstlopende jeugddramaserie, die eerder dit jaar verkocht is aan de Noorse omroep NRK, viert in november haar jubileum met de 2000e aflevering.

SpangaS is vanaf maandag 3 september dagelijks om 18.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Meer informatie

Grace van de Klundert

Programma

SpangaS: de campus

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880