De veertiende editie van The Passion krijgt een extra hoofdrol. KRO-NCRV belicht voor het eerst het Bijbelse personage van de ongelovige Tomas in het paasverhaal. De ongelovige Tomas benadrukt in het verhaal de menselijke neiging om te twijfelen. Iedereen komt wel eens voor de keuze te staan om te kiezen tussen gevoel en verstand. Tomas behoort tot een van de discipelen van Jezus en wordt in de komende editie gespeeld door presentator Robbert Rodenburg. 

Al eerder maakte KRO-NCRV bekend dat William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) en Anita Witzier (Verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 28 maart in Zeist. Nu krijgt ook Robbert Rodenburg in de rol van de ongelovige Tomas een plek in de moderne paasvertelling. Robbert is voor de meesten bekend van zijn online serie  Open Kaart en zijn rollen in o.a. Brugklas en SpangaS en hij won in 2021 Expeditie Robinson. Robbert is voor het eerst te zien tijdens het grote live-evenement in Zeist als onderdeel van de groep discipelen en krijgt samen met Petrus en Maria Magdalena een grotere rol tijdens The Passion Hemelvaart op vrijdag 10 mei. 

Wie is Tomas?
Tomas was een van de twaalf discipelen van Jezus. Hij is degene die weigert te geloven dat Jezus na zijn kruisiging nog leeft. Tomas wil tastbaar bewijs voordat hij in de opstanding van Jezus kan geloven. “Eerst zien, dan geloven”, zo kunnen de woorden van hem uit het Bijbelverhaal worden samengevat. Zo komt hij bekend te staan als de 'ongelovige Tomas'.

Op zijn lijf geschreven
“Bij de eerste editie van The Passion stond ik op het plein in Gouda en ook daarna heb ik elke editie gekeken. Dat ik nu ben gevraagd voor deze specifieke rol vind ik niet alleen heel leuk, maar eigenlijk ook heel toepasselijk. De twijfel van de ongelovige Tomas past ook bij mij persoonlijk. Nog steeds ben ik iemand die heel erg zoekt naar waar ik wel of niet in geloof. En ook persoonlijk heb ik veel vragen. Meedoen aan The Passion is een mooie kans om weer eens opnieuw te kijken naar het geloof en hoe dit bij mij past,” aldus Robbert Rodenburg.

The Passion is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. Eerder maakte KRO-NCRV al bekend dat het thema van dit jaar ik geloof in jou is. Een krachtige boodschap vol vertrouwen. The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en geproduceerd door Mediawater. 

The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer informatie

Irene van Noort
Lisa Fluttert

Programma

The Passion

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880