Persbericht

Rollen voor Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk in The Passion

Datum: 24 mrt 2016 om 09:02

Xander de Buisonjé en Sofie van den Enk vertolken allebei een rol in The Passion. Xander neemt de rol van verrader Judas op zich, Sofie die van verslaggever. Ze volgt het grote lichtgevende kruis en wil van mensen in de processie weten wat hen beweegt. De zesde editie van de grote tv-productie is op 24 maart live te zien vanuit Amersfoort. Aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers vertelt The Passion het hoopvolle verhaal van het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

”De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven. Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi. Ik ga graag uit mijn comfortzone, op een podium voel ik me erg thuis, maar in acteren heb ik weinig vlieguren. Ik krijg nu dramalessen”, zegt zanger en presentator Xander de Buisonjé. Hij vindt het een enorme uitdaging om de Judasrol op zich te nemen in The Passion.

Fascinerend Als verslaggever in The Passion wil presentator Sofie het naadje van de kous weten van de mensen die met het lichtgevende kruis door Amersfoort lopen: “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie en daar iets vinden van troost of warmte. Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar.” Ze vervolgt: “Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet. Daarom is het zo’n cadeau dat ik de verslaggeving van The Passion mag doen. Dan kan ik me er weer eens helemaal in storten en wie weet wat het me brengt. Ik vind het echt gaaf.”

Andere rollen Overige rollen die eerder bekend zijn gemaakt zijn toebedeeld aan Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria) en Lenette van Dongen (Verteller).

Amersfoort Amersfoort is gastheer van deze zesde editie van The Passion. Het verhaal over lijden en hoop wordt tijdens het muzikale evenement live vertolkt op het Eemplein. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting dit plein.

Samenwerking The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Amersfoort en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion, 24 maart, 20.30 uur op NPO 1

 

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

The Passion

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880