Persbericht

SpangaS de hele zomer door met SpangaS op zomervakantie

Datum: 2 jun 2018 om 09:00

SpangaS op zomervakantie: Maud op de zorgboerderij

De KRO-NCRV jeugdserie SpangaS kent dit seizoen geen zomerstop. Voor het eerst komt SpangaS met een zomerserie: SpangaS op zomervakantie. In SpangaS op zomervakantie beleeft de kijker in tien afleveringen de zomervakantie van de leerlingen. Elk hoofdkarakter krijgt een eigen aflevering, met ieder een eigen verhaal, drama en dilemma. De serie is elke zaterdag vanaf 2 juni om 09.00 uur te zien op NPO Zapp.

We gaan de zomervakantie in al haar facetten zien. Zo gaat Dylan bijvoorbeeld surfen op Texel, blijft Lef voor het eerst alleen thuis, gaat Jip op zeilkamp gaat en werkt Maud op een zorgboerderij. Bij het ene karakter vertellen we het verhaal door waar we zijn geëindigd in seizoen 11 (mei 2018) en bij het andere is het vakantieverhaal een opmaat naar het nieuwe seizoen (seizoen 12, vanaf september 2018). Iedere aflevering heeft een eigen sfeer, van feel good, tot romantisch, van spannend tot grappig.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV:” Dat SpangaS nu ook in de zomer, en dus het hele jaar, te zien zal zijn, is een enorm compliment voor deze ongekend populaire serie. SpangaS op zomervakantie is een fijne opmaat naar een volgend seizoen, dat in september 2018 start. Ook in de zomerserie vinden we het belangrijk typische SpangaS onderwerpen te belichten, zoals vriendschap, pesten en liefde. Ik kan natuurlijk nog niets verklappen, maar wel dat ik enorm trots ben dat we deze dramaserie maken!”

SpangaS is Nederlands langstlopende dagelijkse jeugddramaserie, waarvan momenteel seizoen 11 elke schooldag wordt uitgezonden op NPO Zapp. De opnames van seizoen 12 zijn in volle gang. In april 2018 is de serie aan de Noorse publieke omroep NRK Super verkocht. In november dit jaar viert de serie zijn 12,5 jarig jubileum met de 2000e aflevering.

SpangaS op zomervakantie is gemaakt door NL Film in opdracht van KRO-NCRV.

SpangaS op zomervakantie, elke zaterdag vanaf 2 juni om 09.00 uur op NPO Zapp.

Meer informatie

Grace van de Klundert

Programma

SpangaS: de campus

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880