Persbericht

SpangaS seizoen 12 toont lef: Durf jezelf te zijn!

Datum: 3 sep 2018 om 18:15

Durf jij het, jezelf zijn? Het vergt lef om een stapje dichter bij jezelf te komen. Dat is waar SpangaS seizoen 12 om draait. De SpangaS leerlingen proberen, twijfelen, schitteren, komen in actie of vallen en staan weer op. Vanaf maandag 3 september kan iedereen weer dagelijks genieten van hun favoriete serie op NPO Zapp, om 18.15 uur.

In seizoen 12 staat onverminderd de vriendschap, de liefde en de lol tussen de tien leerlingen centraal. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen verhaal, een eigen verlangen. De een wil graag normaal gevonden worden, de ander heeft een groot geheim. Er zijn leerlingen die voor grote keuzes staan of die de ontdekking van hun leven doen.

Op 9 november viert de langstlopende jeugddramaserie van Nederland haar 2000ste aflevering met conciërge Aldert en conrector Damstra als de karakters die al vanaf  het begin van de serie op het Spangalis werken.

Nieuwe, uitgesproken personages in SpangaSDit seizoen verwelkomt het Spangalis twee nieuwe leerlingen: Jackie Oleander (gespeeld door Claudia Kanne) en Elza van Waveren (gespeeld door Renée De Gruijl). Deze twee uitgesproken karakters staan lijnrecht tegenover elkaar. Jackie wil graag vrienden hebben en normaal gevonden worden en Elza leeft streeft haar imago als het populaire knappe meisje na.Op het Spangalis treffen we drie nieuwe docenten aan. De streng en weinig empathische wiskundeleraar Wilhelm van Tiel (Mike Reus), de toffe en relaxte creadocent Henri de Ruiter (Marcel Harteveld) die een schoolband wil oprichten en gymdocent Ishana Vrijland (Imanuelle Grives) met oog voor sporttalent.SpangaS gaat over de wereld waarin we levenIeder jaar is er aandacht voor het onderwerp pesten en gepest worden. Dit seizoen snijdt een pester zich in de vingers en zal zelf met de billen bloot moeten. Kenmerkend voor SpangaS zijn de sociaal-maatschappelijke onderwerpen die in de verhaallijnen zijn verweven om ze bespreekbaar te maken voor de jonge kijker. In de afgelopen jaren ging het over transgender zijn, vluchtelingproblematiek, en onderwerpen als gezonde leefstijl, stille armoede, homoseksualiteit en omgaan met de ziekte kanker. Dit seizoen hebben we extra aandacht voor onder meer bi-culturaliteit, coming-out en zelfacceptatie.SpangaS verkocht aan NoorwegenDe serie, geproduceerd  door NL Film, is eerder dit jaar verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. NRK Super brengt de serie vanaf eind augustus. Het is niet de eerste keer dat de jeugdserie opvalt in het buitenland. Eerder werd SpangaS al verkocht aan Zwitserland en zijn de remake-rechten aan Duitsland verkocht.SpangaS is vanaf maandag 3 september dagelijks om 18.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Website: www.SpangaS.nlYouTube: www.youtube.com/SpangaSInstagram: spangas_datzijnwij

Meer informatie

Grace van de Klundert

Programma

SpangaS: de campus

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880