Persbericht

SpangaS wint COC prijs

Datum: 25 jan 2015 om 16:00

De Bob Angelo Penning van het COC wordt dit jaar toegekend aan de NCRV jeugdserie SpangaS geproduceerd door NL Film. Volgens het COC hebben de makers en cast van SpangaS een hele generatie jongeren opgevoed met respect voor lesbiennes, homo’s en bi’s. COC-voorzitter Tanja Ineke reikte de penning vanmiddag uit tijdens COC’s True Colors in Paradiso in Amsterdam. Eerdere winnaars van deze prijs waren onder andere Paul de Leeuw, Hans van Manen, Boris Dittrich en Arie Boomsma.

Leontine Groen, samensteller SpangaS: “Namens producent NL Film en alle SpangaS acteurs kan ik volmondig zeggen dat we heel erg trots zijn op deze prijs. Het is bijzonder omdat wij als makers al jarenlang bewust kiezen voor de maatschappelijke thematiek van seksuele diversiteit. De kracht van SpangaS is dat we het vanzelfsprekend brengen, met een lichte moraal. We hopen daarmee het gesprek op gang te brengen. Dat is nog altijd hard nodig.”

SpangaS besteedt al ruim acht jaar op respectvolle wijze en met diepgang aandacht aan seksuele diversiteit. Dat gebeurt bijna dagelijks voor een publiek van gemiddeld 350.000 kijkers. Belangrijk, want juist onder jongeren zijn de problemen rond seksuele diversiteit nog altijd groot. De personages Flip en Charley zijn rolmodellen voor vele jongeren. Van Flip werd de coming-out en zijn leven daarna jarenlang in beeld gebracht, datzelfde geldt voor de rol van de lesbische Charley. Daarnaast vertelt SpangaS al jaren dat één van de docenten homoseksueel is. Aan het einde van dit huidige televisieseizoen zal dit leiden tot een homohuwelijk op het Spangalis College.

SpangaS is een productie van NL Film in samenwerking met de NCRV. De serie SpangaS is dagelijks te zien om 19.00 uur op NPO Zapp en natuurlijk op www.spangas.nl.

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

SpangaS: de campus

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880