Persbericht

Terug naar het oude klaslokaal in nieuwe reeks De Reünie

Datum: 23 okt 2019 om 21:25

De Reünie - Anita (2)

Vanaf woensdag 23 oktober worden er weer volop herinneringen opgehaald aan die bijzondere middelbare schooltijd in een nieuwe zesdelige reeks van het KRO-NCRV programma De Reünie.

Met leerlingen van toen gaat Anita Witzier op zoek naar boeiende levensverhalen van oud-leerlingen op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school.

In het klaslokaal van toen, met de geuren en kleuren van toen, ontmoeten de medeklasgenoten elkaar, delen ze verhalen van vroeger en horen hoe het iedereen is vergaan. Dat zorgt voor mooie, vrolijke en soms ook aangrijpende verhalen. 

In elke aflevering ontmoet Anita stuk voor stuk openhartige mensen die graag over hun levens vertellen. Zo reist ze naar Appingedam waar boerenzonen en kinderen van asielzoekers bij elkaar in de klas zaten en reist ze naar Limburg om herinneringen op te halen aan het Venlo van de Katholieke jaren ’70. Ook komen scholen in Amsterdam, Alphen en het instituut Clingendael aan bod. Waar steeds weer een nieuwe groep mensen klaarstaat om na al die jaren de balans op te maken.

Anita Witzier: “De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op ‘later’…  Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen.”

De Reünie, vanaf woensdag 23 oktober om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Over KRO-NCRVWij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’. Laten we wat meer naar elkaar omkijken.

 

Programma

De reünie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880