Tim Senders, bekend van Streetlab, gaat in de YouTube serie Op avontuur met de opa van Tim op stap met zijn alleenstaande opa Frits (89). Met veel droge humor neemt Tim de kijker mee naar verrassende uitstapjes met opa – van de Zwarte Cross, naar racen op een circuit, tot een verrassingsbezoek aan opa’s held Epke Zonderland. Ze ontdekken samen nieuwe dingen, maar lopen ook tegen de realiteit van het leven aan. De achtdeligeserie is vanaf woensdag 24 april wekelijks te zien om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3. 

Sinds het overlijden van oma maakt Tim van dichtbij mee wat eenzaamheid met zijn opa doet. Het wordt zijn missie om opa grote en kleine dingen te laten beleven, dingen die hij nog nooit heeft meegemaakt. Tim legt alles zelf vast en weet de droge humor van opa als geen ander te vangen.

Tim Senders (28): Ik besef steeds meer hoe bijzonder het is dat mijn opa nog leeft. Door zijn humor en mooie verhalen is Opa van kinds af aan al een groot voorbeeld voor mij. Ik lijk op hem, alsof ik tegenover mezelf zit, maar dan zeventig jaar later. Hij maakt mij nieuwsgierig naar het leven.’’

Opa op avontuur‘’Wat wil je nog graag meemaken in je leven?’’. Vanuit dit uitgangspunt gaan opa en Tim op pad. Zo zet opa Frits voor het eerst een VR bril op, gaan ze samen op reis naar Lissabon en beleven ze een onvergetelijke dag op de Zwarte Cross, waar opa Frits al tijden naartoe wilde. De ultieme droom van opa - een luchtballonvaart - wil Tim koste wat het kost in vervulling laten gaan. Opa Frits, die vroeger turnleraar en architect was, geniet zichtbaar van de avonturen en dat geeft hem nieuwe energie.

Jochem de Jong, Mediadirecteur KRO-NCRV: ‘’Je sluit opa Frits vanaf minuut  één in je hart, door zijn sympathieke, scherpe en unieke karakter. Tims enthousiasme en de speciale band met zijn opa geeft een nieuwe kijk op eenzaamheid onder ouderen, iets dat heel erg bij de KRO-NCRV past’’.

In een serie vol onvergetelijke, ontroerende en hilarische momenten word je ook geconfronteerd met de harde realiteit van het leven. Niet alleen eenzaamheid, maar ook de gezondheid van opa speelt een rol. Er is kanker bij hem geconstateerd en hierdoor krijgen de gesprekken tussen Tim en zijn opa een emotionele lading. Het maakt Tim zijn passie alleen maar groter om nog zoveel mogelijk wensen van zijn opa in vervulling te laten gaan.

Op avontuur met de opa van Tim, vanaf 24 april wekelijks om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO 3.

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880