Persbericht

Toneelvereniging BeNde oefent om felbegeerde Man bijt hond Oscar

Datum: 3 jan 2015 om 18:50

Toneelvereniging BeNde uit Haarlem strijdt vanaf vrijdag 30 januari in het NCRV-programma Man bijt hond om de felbegeerde ‘Man bijt hond Oscar’. In aanloop naar de Oscarverkiezing op zondag 22 februari brengt Man bijt hond voor de tweede keer een speciaal eerbetoon aan deze bijzondere filmprijs met de ‘Man bijt hond Oscarverkiezing’.

Vanuit het hele land zijn vijf amateurtoneelclubs geselecteerd. Aan hen de zware taak om één minuut uit een bekende Nederlandse film zo nauwkeurig mogelijk na te spelen. Eerder kwamen ze bij elkaar in Pathé Tuschinski om er achter te komen met welke scène zij gaan strijden voor de ‘Man bijt hond Oscar’. De afgelopen weken hebben de verenigingen gerepeteerd, kostuums gemaakt en decorstukken ontworpen. 

Voor toneelvereniging BeNde uit Haarlem is geen toneelstuk te gek.  Ze waren dan ook aangenaam verrast toen ze bij de loting een scène uit ‘Amsterdamned’ kregen toebedeeld.  Na veel bellen en regelen hebben ze een geschikte scheepswerf gevonden waar ze de spannende scène gaan opvoeren.  Er is flink geklust en getimmerd op de juiste decorstukken.  Omdat niemand uit de vereniging kan duiken hebben ze via hun netwerk een echte duiker weten te vinden die de rol van de  angstaanjagende sluipmoordenaar gaat vertolken. 

De vereniging bestaat uit negen enthousiaste leden die verschillende genres weten neer te zetten op de planken. Zo hebben ze zelf een aantal stukken geschreven voor de Kinderboekenweek, doen ze aan improvisatietheater of spelen ze een werk van Shakespeare. 

Van maandag 9 februari tot en met vrijdag 20 februari kan op www.manbijthond.nl gestemd worden op de Oscar voor de Beste Filmscène, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Decor & Aankleding. De kijkers thuis bepalen welke vereniging uiteindelijk naar huis gaat met de felbegeerde ‘Man bijt hond Oscar’. Toneelgroep BeNde oefent om felbegeerde Man bijt hond Oscar: dinsdag 3 februari 2015 om 18.50 uur op NPO 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880