Voor wie steek jij een kaarsje op?

Op donderdag 2 november is het Allerzielen, de dag waarop overleden dierbaren worden herdacht. Het KRO-NCRV programma Voor wie steek jij een kaarsje op? staat stil bij bekende en onbekende Nederlanders die het afgelopen jaar zijn overleden. Deze live uitzending wordt gepresenteerd door Anita Witzier vanaf Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis.

In Voor wie steek jij een kaarsje op? laten we zien wat de overledenen in hun leven hebben betekend en laten we ze voortleven in verhalen en muziek van bekende Nederlandse artiesten. De artiesten die tijdens deze avond een lied ten gehore brengen zijn Pearl, Jamai en Karin Bloemen.

Moniek Hanssen verloor 4 jaar geleden in één klap haar beide ouders en haar dochtertje van 2 jaar. Op eerste pinksterdag 2013 werden ze op de fiets aangereden door een automobilist en overleden alle drie ter plekke. De eerste jaren na het ongeluk was Moniek vooral de dood van haar dochter aan het verwerken, totdat ze 2 jaar geleden opeens terugdacht aan een droom die haar moeder ooit vertelde. Oma Meijel, zoals ze altijd door haar kleindochter werd genoemd, breide graag en droomde ooit dat ze haar gebreide slofjes weg wilde geven aan pas geboren baby's in een kinderziekenhuis. Moniek heeft de droom van haar moeder waargemaakt.

Jasper Roelofs is maar 16 jaar oud geworden, afgelopen januari komt hij om het leven bij een verkeersongeval. Met zijn organen zorgt hij ervoor dat 5 mensen weer een leven terugkrijgen. Hester en Andre, de ouders van Jasper, vertellen over het grote verlies van hun zoon, maar ook de troost die het geeft dat de organen van Jasper levens hebben gered.

Ook wordt in de uitzending stilgestaan bij het overlijden van Vincent van der Linden, in maart van dit jaar overleed hij op 23 jarige leeftijd. Vincent was vuilnisman in Utrecht en zeer geliefd bij zijn collega's. Zo geliefd dat ze na zijn overlijden direct in actie kwamen en een bijzonder eerbetoon organiseerden. Er kwam een stille tocht en op de dag van zijn begrafenis stonden alle vuilniswagens van de gemeente langs de weg om Vincent de laatste eer te bewijzen.

Dit jaar biedt de KRO-NCRV ook weer de mogelijkheid om online een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren. Dit kan vanaf donderdag 19 oktober via voorwiesteekjijeenkaarsjeop.nl.

Voor wie steek jij een kaarsje op? donderdag 2 november om 18.50 uur op NPO 2.

 

 

Meer informatie

Anusha Bruitzman

Programma

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880