EO, KRO-NCRV en VPRO slaan de handen ineen en presenteren We houden vol, een serie over Nederland in de tweede golf. We houden vol bestaat uit korte verhalen van mensen die een tik hebben gehad van de coronapandemie, maar die toch een manier hebben gevonden om door te kunnen met hun leven.

We houden vol verbeeldt de gevolgen van de pandemie voor alle Nederlanders. Jong en oud. Mensen in het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. Studenten en senioren. Hun zorgen zijn herkenbaar. Hun inventiviteit om de moraal hoog te houden is hoopvol en inspirerend en daarmee is We houden vol een ode aan de veerkracht.  

  • Maandag 26 oktober: Een man kreeg zijn drie jonge kinderen in huis toen zijn ex-vrouw corona kreeg. Hij genoot er zo van om hen fulltime bij zich te hebben, dat hij besloot ontslag te nemen bij het reclamebureau waar hij werkte. Hij gaat minder werken zodat hij voortaan meer bij zijn kinderen kan zijn.
  • Dinsdag 27 oktober: Een vrouw die meerdere keren gescheiden is, voelde altijd veel oordelen vanuit de kerkgemeenschap. Ze geniet van de nieuwe vrijheid die ze in de coronatijd voelt. Ze volgt kerkdiensten online en zingt en danst mee met in haar eigen huiskamer.
  • Donderdag 29 oktober: Een oudere vrouw is in de coronatijd verhalen gaan schrijven over de belangrijke voorwerpen in haar huis. Ze beschrijft hiermee voor haar kinderen en kleinkinderen de belangrijkste momenten en de typische eigenschappen van zichzelf en haar overleden man.
  • Vrijdag 30 oktober (ovb): De sluiting van de horeca heeft een toename van eenzaamheid onder homoseksuelen veroorzaakt. Onze hoofdpersoon besloot het heft in eigen hand te nemen en richtte een online groep op. De groep komt nu eens per week samen in het park om te hardlopen.

We houden vol wordt deze week op maandag-, dinsdag-, donderdag en vrijdagavond uitgezonden na het NOS Achtuurjournaal op NPO 1.

#wehoudenvol

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880