Coen is gek op voetbal, hij kijkt veel wedstrijden en luistert vooral naar het commentaar bij de wedstrijden. Hij wil later voetbalcommentator worden. Tess neemt hem mee naar de Amsterdam Arena voor een wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. Ze ontmoeten daar Jeroen Grueter, sportverslaggever voor de NOS. Coen ziet hoe Jeroen de wedstrijd voorbereid en zit naast hem terwijl hij commentaar levert bij de wedstrijd. Coen geeft zelf commentaar bij de samenvatting van de eerste helft.

Nieuw in Willem Wever: de Willem Wever Challenge. In deze eerste aflevering overvalt Ajouad de Nieuwe Baarnsche School. Daar wil Nienke juf Inge uitdagen. Binnen anderhalve minuut moeten ze zoveel mogelijk vragen beantwoorden. De winnaar krijgt de eeuwige roem en mag een emmer metā€¦.. over de verliezer uitstorten.

Walt heeft de hoofdrol in de animatie. Zijn vraag is: Wat is de hik?

Ajouad neemt Venna mee naar preparateur Sophie Kiela, Venna wil weten hoe dieren worden opgezet. Venna mag meehelpen met de voorbereidingen en het opzetten van een dier.

Diederik is bij het Dreamteam van de TU Delft die een solarboot hebben gemaakt. Deze boot vaart op zonne-energie en vaart veel sneller dan gewone boten en komt tijdens het varen uit het water. De boot vliegt als het ware boven het water.

Willem Wever, maandag 9 januari om 17.10 uur op NPO Zapp

Meer informatie

Nandita Ramlakhan

Programma

Willem Wever

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880