Komende zaterdag is ‘Petrus in het land’ op bezoek in Eelde-Paterswolde. In dit mooie dorp op de rand van Drenthe en Groningen gaan we op bezoek bij de gemeente van de Dorpskerk.

Deze dorpskerk staat midden in het dorp en wordt omgeven door een bosrijk gebied. Het thema van de zesde aflevering is: ‘Een weg vooruit’. Predikant (en tevens tekstschrijver en verhalenverteller) Kaj van der Plas heet ons welkom in de kerk. Hij vertelt over de weg vooruit die hij ziet in tijden dat het leven spannend is.

Dorpskerk Eelde-Paterswolde
Kaj van der Plas

Ook is gemeentelid Gabrielle Medendorp te zien. Zij doet mee aan een creatief project voor de veertigdagentijd. Samen met anderen schildert ze 20 verschillende raamvensters. Deze raamvensters worden verspreid over het hele dorp. Gabrielle begint met het lezen van de bijbel en raakt geïnspireerd door de verhalen, vervolgens maakt ze er dan een kunstwerk van. In het raam van haar woonkamer verbeeldt zij de gevangenneming van Jezus, wanneer zijn leerlingen hem verlaten.

Gabrielle Medendorp
Schilderij Gabrielle

Ook is Hein-Peter Nauta in de aflevering te zien. Hij is reserveorganist in de Dorpskerk en een actief gemeentelid. Hij fietst langs de raamvensters die door Gabrielle en anderen zijn gemaakt. Hein-Peter kijkt graag naar de toekomst: duurzaam leven is zijn grote passie. 

Deze Petrus in het land wordt afgesloten met het lied Stil is de straat overal, gezongen door predikant Carmen Stoetzer-Melissant.

Beluister het lied hier: