Eind november is de kinderserie KABAM! in New York bekroond met een International Emmy Award. De serie van KRO-NCRV won in de categorie Kids: Live-Action. De International Emmy Awards worden uitgereikt aan de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt. KABAM! is een kleuterdramaserie die inzoomt op alledaagse angsten van kinderen. In tien korte verhalen komt elke keer een andere leerling uit de klas van meester Mo (Idriss Nabil) langs met een eigen angst. De serie wil zo laten zien dat iedereen wel eens bang is, en dat er vaak wel een oplossing voor te verzinnen is.

In 2021 werd Kabam! op het Cinekid-festival in Amsterdam al uitgeroepen tot beste Nederlandse fictieserie. Volgens de jury van het festival toonden de makers met hun serie gevoel voor "de kleine maatschappelijke thema's die spelen in het leven van kinderen die net aan de basisschool beginnen”.

Lespakket rondom thema’s uit de serie
Bij KABAM! is een lespakket gemaakt voor leerlingen op de basisschool. Het lesmateriaal bestaat uit tien aparte afleveringen met verschillende thema’s, zoals angst, fantasie en kracht. Nadat de leerlingen de video hebben gezien, kunnen ze zelf aan de slag om de stof eigen te maken. Het doel is om de leerlingen op een speelse en vrije manier onderzoek te laten doen en dit vervolgens open in de groep te bespreken. Foute antwoorden zijn er niet. Daarnaast kunnen de kinderen zelf praktische opdrachtjes doen en hierbij worden verschillende zintuigen gebruikt. Zo kunnen kinderen zich goed verbinden met wat ze beleefden in de film.