Weet je niet meer wat je moet maken voor de lunch? Onze chefs delen de lekkerste lunchrecepten met je. Zodat jij een verantwoorde maaltijd op tafel kunt zetten voor een zachte prijs. Daarbij kun je natuurlijk ook de producten gebruiken die je nog in de voorraadkast hebt liggen. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!  

De shakshuka van Ta Joela  

Donnie en Ta Joela gaan samen aan de slag in de keuken. Ze maken een overheerlijke shakshuka! Deze Midden-Oosterse variant op ei is makkelijk en snel klaar te maken, ideaal voor de lunch dus!  

Croque-madame met stevige witte bonensoep  

Zin in een tosti maar wil je iets meer uitpakken? Dan zit je bij chef-kok Sharon de Miranda goed. Ze maakt een heerlijke witte bonensoep. Daarbij serveert ze een luxe Franse tosti: de croque-madame. Dat wordt genieten!   

Wist je dat het enige verschil tussen een croque-monsieur en een croque-madame de toevoeging van een spiegelei is?

Verse springrolls bomvol groenten  

Dit recept is ideaal voor als je nog groenten overhebt, maar niet weet wat je er mee aan moet. Alain Caron maakt frisse Vietnamese springrolls. Hij vult deze met courgette, wortelen en gember. Natuurlijk kun je de springrolls ook vullen met groenten die je nog hebt liggen. Zo kun je de courgette bijvoorbeeld vervangen door die ene komkommer die je maar niet opeet. Het volledige recept vind je hier:   

Tortellini gevuld met ricotta en basilicum  

Zin in een iets uitgebreidere lunch? Dan is het volgende recept iets voor jou. Onze chef Ramon Brugman laat je stap voor stap zien hoe je zelf tortellini maakt. Hij vult de tortellini met een ricotta-basilicumvulling en serveert dit met een pestosaus. Een extra voordeel: je kunt de zelfgemaakte tortellini’s makkelijk invriezen. Ideaal om in het weekend te maken en in te vriezen voor het diner doordeweeks. Dat scheelt weer voor de volgende keer! Bovendien kun je eindeloos variëren met de vulling.   

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

Alain en Lendl bereiden een amuse