Pitjes die op de grond vallen en rood sap dat in je kleren gaat: het pellen van een granaatappel is op z'n zachtst gezegd een uitdaging. Maar haal je een bakje voorverpakte granaatappelpitjes, dan betaal je meer geld, koop je plastic en heb je minder opbrengst. Daarom delen wij de beste tips om probleemloos de pitjes uit je granaatappel te halen.

Granaatappel van ochtend tot avond

De granaatappel heeft de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen. Logisch, want je kunt 'm op een heleboel manieren eten! 's Ochtends door je yoghurt of havermout, 's middags op een boterham met hummus en 's avonds in een lekker rijst- of couscousgerecht.

Bovendien is de granaatappel hartstikke gezond. Het fruit bevat veel vitamines en mineralen. Maar hoe pel je 'm nou? Wij hebben drie tips voor je!

Tip 1: Pel 'm onder water

Om te voorkomen dat het een kliederboel wordt, pel je de granaatappel het beste onder water. Snijd 'm dan eerst doormidden en vul een kom of je wasbak met water. Haal dan de pitjes uit de granaatappel. De pitjes zakken naar de bodem, terwijl de witte vliesjes komen bovendrijven. Zo heb je die er meteen uitgehaald.

granaatappel pellen handige hack binnenstebuiten

Tip 2: Gebruik een grote lepel

Wil je vooral lekker snel klaar zijn? Snijd de granaatappel dan doormidden en pak een grote houten lepel. Houd de granaatappel in je hand met de schilkant naar boven en sla hier met de lepel op. Vang de pitjes op in een kom en tadaaa: je hebt binnen no-time je vruchtjes van de schil gehaald.

Tip 3: Volg het vliesje

De nieuwste hack op TikTok pakt het pellen op een heel andere manier aan. Snijd daarvoor in de bovenkant van de schil een vierkantje en haal de schil eruit. Je ziet nu de witte schil door de granaatappel heen lopen. Snijd midden door deze witte schil heen, zodat je eindigt met partjes waar je de granaatappelpitjes zó uit kan halen.

granaatappel pellen handige hack binnenstebuiten

Koken met granaatappel

In de Midden-Oosterse keuken is granaatappel hartstikke populair: in de salade, op de hummus of in een marinade als granaatappelmelasse. Benieuwd geworden hoe je er zelf mee aan de slag gaat? De chefs van BinnensteBuiten laten je zien hoe.

Altijd op de hoogte blijven van de tips rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!

Italiaanse recepten Geneal Harreman pasta