Pitjes die op de grond vallen en rood sap dat in je kleren gaat: het pellen van een granaatappel is op z'n zachtst gezegd een uitdaging. Maar haal je een bakje voorverpakte granaatappelpitjes, dan betaal je meer geld, koop je plastic en heb je minder opbrengst. Daarom delen wij de beste tips om probleemloos de pitjes uit je granaatappel te halen.
Granaatappel van ochtend tot avond
De granaatappel heeft de afgelopen jaren flink aan terrein gewonnen. Logisch, want je kunt 'm op een heleboel manieren eten! 's Ochtends door je yoghurt of havermout, 's middags op een boterham met hummus en 's avonds in een lekker rijst- of couscousgerecht.
Bovendien is de granaatappel hartstikke gezond. Het fruit bevat veel vitamines en mineralen. Maar hoe pel je 'm nou? Wij hebben drie tips voor je!
Tip 2: Gebruik een grote lepel
Wil je vooral lekker snel klaar zijn? Snijd de granaatappel dan doormidden en pak een grote houten lepel. Houd de granaatappel in je hand met de schilkant naar boven en sla hier met de lepel op. Vang de pitjes op in een kom en tadaaa: je hebt binnen no-time je vruchtjes van de schil gehaald.
Koken met granaatappel
In de Midden-Oosterse keuken is granaatappel hartstikke populair: in de salade, op de hummus of in een marinade als granaatappelmelasse. Benieuwd geworden hoe je er zelf mee aan de slag gaat? De chefs van BinnensteBuiten laten je zien hoe.