Vijgen zijn gezond, multi-inzetbaar en van augustus tot en met oktober in het seizoen. Maar hoe eet je de vruchten? We geven het antwoord én delen er zoete en hartige recepten van de BinnensteBuiten chefs bij.
Vijgen in het seizoen
Vijgen zijn volop beschikbaar aan het einde van de zomer. Veel vijgen uit de supermarkt komen uit Zuid-Europa, maar ook in Nederland gedijt de vrucht goed. Wil je zelf een vijgenboom planten? Geef 'm dan een plekje in het zonnigste deel van je tuin voor de hoogste opbrengst en de zoetste smaak.
Zie je verschillende kleuren vijgen voorbijkomen? Dat kan! De vijgenschil verschilt van kleur en kan van lichtgroen tot donkerpaars gaan. Hartstikke mooi dus, maar is de schil ook eetbaar?
Kun je een vijgenschil eten?
Heb je een verse vijg te pakken weten te krijgen? Dan kun je die zeker met schil en al eten! De schil is dan lekker zacht. Is de vijg wat ouder? Dan is de schil wat harder en dus wat taaier om te eten. Je kunt het fruit dan het beste in partjes snijden en de schil eraf halen.
Hartige en zoete combinaties
De vijg kun je uit het vuistje eten, maar smaakt ook bijzonder goed in combinatie met andere smaken. Denk aan een vijgenchutney met kaas, een fruitsalade met citrusvruchten of een salade met walnoten, peer en geitenkaas.
Op zoek naar meer bijzondere combinaties? We hebben smaakvolle recepten van de experts bij BinnensteBuiten op een rijtje gezet.