Nationale Week Zonder Vlees is als initiatief begonnen om vleesconsumptie in Nederlandse huishoudens te verminderen. Daarmee wordt gestimuleerd dat je met met producten zoals falafel en tofu kan gaan experimenteren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij helpen je de week door met deze heerlijke vegetarische recepten.
Bij BinnensteBuiten zijn ze niet vies van vegetarische lekkernijen. De chefs gaan de uitdaging aan en zetten verse ingrediënten om in de mooiste en verrukkelijkste vegetarische bordjes. Voor elke dag van Nationale Week Zonder Vlees hebben wij voor jou een recept!
7 Vegetarische wereldgerechten
Een vegetarisch gerecht met een Mexicaans tintje. Een quesadilla kan je makkelijk én lekker zonder vlees maken. Ramon legt je uit hoe!

Bij de Italiaanse ovenschotel denken we vaak aan veel mozzarella, veel tomatensaus en veel vlees. Maar met vleesvervangers kan je jouw lasagne net zo lekker maken en een stuk gezonder. Sharon laat zien hoe je een lasagne maakt vol met verse groenten!

Fast-food hoeft niet altijd ongezond te zijn. Het hoeft ook niet altijd vlees te bevatten. Er zijn immers genoeg vleesvervangers die jouw burger net zo lekker maken. Ramon maakt een vegetarische burger waar je U tegen zegt!

Een van de meest bekende keukens met vegetarisch eten is toch wel Indiaas. Samosa’s zijn driehoekige deeghapjes gevuld met de heerlijkste groenten! Ramon laat zien hoe je samosas maakt met twee zelfgemaakte Indiase dipsauzen. Tast toe!

Het mooie aan de Mexicaanse keuken is dat je veel gerechten simpel vegetarisch kunt maken. Sharon neemt je mee op de Mexicaanse toer en maakt vegetarische enchiladas met een frisse salade.

Een heerlijk warm bordje ramen is altijd welkom! De klassiek Japanse noedelsoep komt in vele soorten, ook vegetarisch. Sharon laat zien hoe je een goedgevulde maaltijdsoep maakt met lekkere groenten.

De Indiase keuken staat bekend om haar vegetarische gerechten. Biryani kan je dus niet vergeten! Sharon laat zien hoe je vegetarische biryani met een frisse yoghurtdip maakt.
