Chef-kok Sharon maakt gerechten uit alle windstreken. Met een Nederlandse moeder, een Surinaamse vader, een half Indische oma en gewoond te hebben op Curaçao, komen alle smaken van over de hele wereld samen. Na verschillende koksopleidingen te hebben gevolgd in binnen- en buitenland maakt ze tegenwoordig de lekkerste, het liefst veganistische gerechten én schrijft ze af en toe een blog voor ons. Lees, kook en geniet! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Alles over de herkomst van eten, jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Alain en paddenstoel. Foto: Sheena Schouwink

Geen zonnebloemolie is toch geen probleem? Gebruik koolzaadolie! 

Wat bizar om mee te maken. Nadat veel mensen toiletpapier gingen hamsteren, is er nu al enige tijd een run op zonnebloemolie. 

Al meer dan een jaar gebruik ik koolzaadolie. Waarom? Dit product heb ik ontdekt toen ik op zoek ging naar lokale en lekkere producten uit de provincie Flevoland. Koolzaadolie is als grote winnaar uit de test gekomen. Je kan er mee braden, bakken, frituren en bijvoorbeeld een dressing maken. En hebben wij dit gewoon in Nederland? Jazeker! 

Koolzaadolie heeft van zichzelf een neutrale smaak, maar is ook beschikbaar met een heerlijke roomboter geur- en smaak. 

Mijn man was afgelopen maand jarig en ik heb hem een briljant cadeau gegeven vind ik zelf (ik denk dat hij daar anders over denkt). Het cadeau: een oliepers! Ik kan niet wachten om mijn eigen olie te persen. Wordt vervolgd...😉 

Hier een recept voor een lekkere lente soep uit mijn kookboek Colorful Food. Uiteraard gebruik ik koolzaadolie! 

Sharon de miranda column okersoep

Spinaziesoep
4 personen, vegetarisch 

Ik oogstte ooit zo ontzettend veel spinazie dat ik er maar een soepje van maakte. Ik had niet verwacht dat die zo lekker zou zijn. 

Ingrediënten 

  • koolzaadolie 
  • 500 g spinazie 
  • 200 g hüttenkäse 
  • 1 prei 
  • 2 dl kokosmelk  
  • 3 dl water 
  • 1 el venkelzaad 
  • 1 bosje platte peterselie 
  • 1 blokje groentebouillon 

Bereiding 

  1. Snijd de prei in stukken en was deze goed.  

  2. Plaats een soeppan op het vuur met een scheutje koolzaadolie en bak de prei in ongeveer 2 minuten zacht. 

  3. Bak vervolgens het venkelzaad ongeveer 1 minuut mee.  

  4. Blus het af met het water en de kokosmelk, voeg de groentebouillon toe en laat dit 3 minuten koken.  

  1. Voeg vervolgens de spinazie toe en kook deze nog 2 minuten mee.  

  1. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de soep helemaal glad.   

  1. Snijd als laatste de peterselie fijn en roer dit met wat peper en zout door de hüttenkäse.   

  1. Serveer de soep uit met 1 eetlepel hüttenkäse per soepkom. 

Twee koppen spinaziesoep gegarneerd met hüttenkäse