Boer zoekt vrouw is een programma van KRO-NCRV en wordt sinds 2004 uitgezonden. In dit liefdesprogramma gaan boeren en boerinnen op zoek naar de liefde. Yvon Jaspers is al sinds het begin de presentator van Boer zoekt vrouw. 

Liefdesavontuur

Tijdens het programma gaan de boeren verschillende rondes door, namelijk: 

  • In de eerste aflevering stellen de boeren en boerinnen zich voor aan de kijkers. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een brief schrijven.

  • In de Nederlandse serie volgen we de vijf boeren en boerinnen met de meeste brieven. De overige boeren en boerinnen volg je in de online serie. In Boer zoekt vrouw internationaal stellen we vijf boeren en boerinnen voor die we de hele serie volgen.

  • Vervolgens mogen zij met tien brievenschrijvers op speeddate. Na deze korte date moet er afscheid genomen worden van vijf kandidaten.

  • Met de vijf overgebleven kandidaten gaat de boer(in) een dagje weg, waarna hij/zij opnieuw afscheid neemt van twee kandidaten.

  • De drie overgebleven kandidaten komen een week logeren op de boerderij. Na deze week valt er weer één kandidaat af.

  • Uiteindelijk kiest de boer of boerin uit de twee overgebleven kandidaten zijn of haar ideale partner. 

Razend populair 

Boer zoekt vrouw is erg populair onder de televisiekijkers. In 2022 had het programma bijna 3 miljoen kijkers per aflevering. Ook is Boer zoekt vrouw in 2005 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring en in 2019 voor de Televizier Digital Impact Award. Ben je benieuwd of er nog stelletjes uit de vorige seizoenen bij elkaar zijn? Klik hier!    

Boer zoekt vrouw Internationaal 

Sinds 2013 gaat Boer zoekt vrouw internationaal. In Boer zoekt vrouw Internationaal volgt Yvon Jaspers boeren over de hele wereld in de zoektocht naar liefde. 

Webserie

Sinds 2010 volgen we boeren en boerinnen in een webserie die te weinig brieven hebben gekregen. In de online serie (te volgen op de officiële website van Boer zoekt vrouw) zie je alsnog het liefdesavontuur van de kandidaten. Ze lezen hun brieven en regelen zelf een date met een briefschrijver naar keuze.

Uitzending gemist

Boer zoekt vrouw terugkijken? Dat kan hier.