College Tour organiseert in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst een tv-debat. Op zondag 22 oktober gaan Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) live in debat.

De lijsttrekkers waren allemaal eerder te gast in College Tour. Frans Timmermans in 2014, Pieter Omtzigt in 2022 en dit jaar Caroline van der Plas en Dilan Yeşilgöz-Zegerius. 

Op zondag 22 oktober gaan de lijsttrekkers van VVD, GroenLinks-PvdA, NSC en BBB live in debat samen met studenten onder leiding van presentator Twan Huys. De lijsttrekkers debatteren voor een zaal vol studenten over de onderwerpen die hén aan het hart gaan.

Stuur je vraag in

Ben jij een student en heb je een vraag die jou en andere studenten aan het hart gaat? Meld je aan voor de opnames op 22 oktober en stuur je vraag in voor één van de vier lijsttrekkers.

Twan Huys presenteert College Tour

Presentator Twan Huys kijkt ernaar uit om hen nu in het tv-debat samen met de studenten te mogen ontvangen: ‘Voor het eerst kunnen studenten kort voor de verkiezingen live in gesprek met  de vier lijstrekkers. We hopen op persoonlijke en politieke vragen en een levendig debat dat licht schijnt op de verschillen tussen de partijen.'

Het College Tour-debat komt vanuit de Vrije Universiteit in Amsterdam en wordt zondag 22 oktober om 20.15 uur live uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 3.