Stukje kip? Dan kiezen we in Nederland meestal voor de filet. Een korte bereidingstijd, geen botjes, geen vel. De overige 70 procent van de kip zien we als bijproducten. In De prijsknaller zie je hoe die producten voor hele lage prijzen naar andere continenten gaan. Maar hier kun je zelf ook lekker mee koken. Hoe? Dat laten de chefs van BinnensteBuiten zien.
Nederlandse kip in Ghana
Vooral in Ghana komt er ontzettend veel Nederlandse kip binnen. Ghanese kippenboeren kunnen niet met deze bodemprijzen concurreren. Het gevolg? Op de Ghanese boerderijen loopt geen kip meer rond. Wat kan jij hier als consument aan doen?
Alle delen van de kip eten
Als consument kun je er voor kiezen om juíst ook de andere delen van de kip te eten. Hoe minder ‘bijproducten’ er naar andere werelddelen worden geëxporteerd, hoe meer deze landen de kans hebben om zelf kippen te houden en verkopen. De receptenpagina van BinnensteBuiten staat vol met lekkere recepten. En daar vind je ook kiprecepten met andere delen dan de filet. Wij zetten onze favorieten op een rijtje.