In de derde aflevering van De slimste mens gooien drie kandidaten opnieuw alles in de strijd voor de befaamde titel de slimste. Van zelfgemaakte koekjes tot geheime talenten. Wat gebeurde er woensdag 2 augustus in De slimste mens? 

Kandidaten 

Presentator Sanne van Dongen en journalist Tom Kleijn nemen opnieuw plaats in de stoel. Patissier Hidde de Brabander maakt voor het eerst zijn entree in de studio als nieuwe uitdager, en hij komt niet met lege handen: met zijn zelfgemaakte Amsterdamse Koggetjes probeert hij de harten van de jurylid Maarten van Rossem én zijn medekandidaten te veroveren. 

Geheim talent 

In de eerste ronde van de ultieme kennisquiz onthult Sanne één van haar geheime talenten: de getalenteerde presentator kan als geen ander een baby nadoen! 

Een nek-aan-nek race 

Met enkel een paar seconden verschil is het een ware nek-aan-nek race tussen Hidde en Tom, terwijl Sanne de derde plaats aanhoudt. Toch maakt Tom in de ronde Het collectief geheugen de allesbepalende inhaalslag, en mag hij zichzelf voor de derde keer op rij de slimste van de dag noemen. 

De finale 

Met een achterstand van 128 seconden, neemt Sanne het in de finale op tegen de befaamde patissier. Het lijkt erom te spannen, maar met een verschil van slechts twee seconden weet Hidde er met de vraag ‘Wat weet jij van Graceland?’ officieel met de winst er vandoor te gaan. 

De slimste mens, iedere werkdag om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.   

Lees ook: