Het afgelopen seizoen van De slimste mens was het best bekeken seizoen ooit. Er waren gemiddeld 2,6 miljoen kijkers, waarvan 285.000 mensen uitgesteld. Het was het eerste seizoen dat uitgezonden is op NPO1. 

Sinds 2012 wordt De slimste mens bij KRO-NCRV uitgezonden. Ook in het 23ste(!) seizoen zaten zoals altijd weer een hoop spraakmakende momenten. We benoemen er nog even een paar. 

Ooglapje

Dit seizoen zijn er weer veel leuke kandidaten geweest. Het is je vast niet ontgaan dat de Belgische presentator van De slimste mens ter wereld, Erik Looy, speelde met een wel heel bijzonder accessoire. Een ooglapje.

Wilde dieren

Bioloog Mátyás Bittenbinder schopte het tot de finale. Elke aflevering nam hij iets bijzonders mee uit de natuur. Van vleesetende planten, een nachtvlinder en een vioolkever tot een lichtgevende schorpioen en zijn eigen reuzenmiljoenpoot Johnnie Walker, het is allemaal voorbij gekomen.

Lees meer spraakmakende momenten

De Winnaar 

Uiteindelijk is dit 23ste seizoen gewonnen door schrijver Martin Rombouts. Na een zenuwslopende finale was hij degene die er met de titel vandoor ging, en gekroond werd tot 'de slimste'. 

De slimste mens - finalisten

Nog meer lezen van De slimste mens?

Klik hier