De slimste mens kandidaat Gotu Jim werd bekend met nummers als Matthijs de Ligt en Tweede Klas Shit. Zijn nummers zijn populair bij studentenverenigingen. Maar wat weten we nog meer van deze Amsterdamse rapper?   

Artiestennaam   

Gotu Jim is de artiestennaam van Jim Lageveen. Hij groeit op als zoon van theatermakers in Amsterdam Oud-West. Gotu Jim betekent ‘Gouden Jim’ in de Surinaamse taal Sranantongo. De inspiratie voor de naam komt van een uit Suriname afkomstige nep-gouden ketting die de rapper van zijn moeder kreeg. 

Studentenverenigingen  

Tijdens zijn doorbraak als rapper is Gotu Jim nog bezig met zijn studie Sociale Geografie aan de UvA. In 2020 rondt hij deze af met een bachelorwerkstuk over creatieve broedplaatsen in Amsterdam.  

Gotu Jim’s raps kenmerken zich door het veelvuldig gebruik van autotune en zijn in trek bij leden van studentenverenigingen. Dit komt naar eigen zeggen omdat hij rapt over zijn studentenleven, inclusief drugsgebruik en tot vijf uur ’s ochtends in de club staan. Houdt Gotu Jim zich net zo lang staande in het spel als in de club? Je ziet het in De slimste mens. 

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens