Wie is Rudolph van Veen? De kok en televisiepresentator doet mee aan het nieuwe seizoen van De slimste mens. Hij is al jaren te zien met zijn kook- en bakprogramma’s, maar wat weten we nog meer over hem?
Televisiechef met twee meestertitels op zijn naam
In 1995 behaalt Rudolph van Veen de hoogste Nederlandse koksgraad, namelijk S.V.H. Meesterkok. Door daar in 2010 ook nog de titel Meester Patissier aan toe te voegen, maakt hij zichzelf de enige Nederlander die beide titels draagt.
Sinds 2000 is Rudolph op televisie te zien. Zo kookt hij regelmatig voor Carlo en Irene in het programma Life & Cooking en is hij vanaf 2011 het vaste gezicht van de kookzender 24Kitchen.
Toegankelijke kookboeken
Tussen het koken en bakken door vindt Rudolph van Veen ook nog tijd voor het schrijven van kookboeken. Een aantal kookboeken wordt zelfs in Slovenië en Servië uitgebracht. Zijn laatste boek is een ode aan de Nederlandse keuken, genaamd Lekker Hollands.
Weet deze schrijvende televisiekok zijn deelname als kandidaat aan De slimste mens tot een smakelijk succes te brengen?
De slimste mens zie je elke werkdag om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 of op NPO Start.
De redacteur heeft bij het schrijven van dit artikel onder andere gebruik gemaakt van generatieve AI.