Op jonge leeftijd is Cynthia al geïnteresseerd in draagmoederschap. Na 3 zwangerschappen van haar eigen kinderen raakt ze voor het eerst zwanger als draagmoeder. Wat drijft haar om een kind te baren voor een ander stel?  

Als tiener merkt Cynthia dat kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is. Mensen in haar familiekring en omgeving willen kinderen, maar hebben hier moeite mee. Ze leert over draagmoederschap en vindt het een interessante mogelijkheid. Het besluit om draagmoeder te worden is geboren.

Vierde zwangerschap 

Afgelopen jaar wordt Cynthia gevraagd om draagmoeder te worden. Haar vriendin Hilleen vertelt haar over het stel Mirjam en Gerben, die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Hilleen wil zelf het kind niet dragen en geeft haar eicellen aan Mirjam. Het embryo wordt teruggeplaatst bij Cynthia. Na 3 kinderen lijkt een vierde zwangerschap misschien heel zwaar, maar niet voor Cynthia. Ze heeft zelf 3 gezonde zwangerschappen en bevallingen gehad. 'Dan kan een vierde er wel achteraan. Daarnaast heb ik bij Mirjam en Gerben een goed gevoel en klik en dat is voor mij het allerbelangrijkst.' Na veel gesprekken met elkaar besluit ze in september om draagmoeder te worden van hun kind. 

Vanzelfsprekend 

Draagmoeder zijn is voor Cynthia vanzelfsprekend en dit komt door haar behulpzaamheid. Volgens Cynthia moeten we meer naar elkaar omkijken en helpen waar het kan. 'Als iets goed voelt, dan moet het gewoon kunnen.' Ook haar omgeving begrijpt haar beslissing en vindt het bij Cynthia passen. Zo vertelt ze haar besluit aan haar verloskundige. 'Dat vind ik echt wat voor jou!', antwoordt ze. In Dilemma’s van dokters zie je hoe Cynthia geëmotioneerd raakt wanneer Mirjam haar dankbaarheid uitspreekt. Cynthia vindt niet dat zij bedankt moet worden. Ze is immers net zo dankbaar dat Mirjam en Gerben haar vertrouwen om een gezonde baby op de wereld te zetten.  

Ik sta niks af, ik geef hun kind weer terug

Af en toe zijn er mensen die haar vragen of ze het kindje wel kan afstaan. 'Ik sta niks af, ik geef hun kind weer terug.' Inmiddels is Cynthia 26 weken zwanger. De zwangerschap ervaart ze niet heel anders dan vroeger. Ze is er bewust van dat ze het kindje niet houdt en ziet het als Mirjam en Gerben’s baby. 'Het is hun zwangerschap, ik draag het alleen.'