Dilemma’s van dokters vertelt de verhalen van personen met een grensverleggende kinderwens. Een vrouw die zonder partner een kind wil krijgen, terwijl ze tot voor kort een doodswens had. Een homostel dat al tien jaar droomt van een baby. Ouders die ‘met z’n vieren’ een kind krijgen. En een lesbisch stel bij wie de ene vrouw zwanger wordt van de eicel van de ander. Online reageren mensen lovend op de documentaireserie.

In Het Parool wordt de openheid van Annick, die in de eerste uitzending te zien is, bewonderd. Tot kort had ze een doodwens, dat nu een kinderwens is geworden. "Wel is ze op de goede weg na een tumultueuze periode waarin ze zichzelf beschadigde, opgenomen werd en eigenlijk liever dood wilde. En nu wil ze een kind, met hulp van kliniek en spermabank. In haar eentje."

Fascinerend documentaire-drieluik (…) knap gemaakt

Het Parool

Gynaecoloog Marieke Schoonenberg wordt in Trouw een vruchtbaarheidspionier genoemd, niet bang voor twijfel én de camera. “Maar als het kan medisch kan, wil je het dan ook, en mag het bij iedereen? Marieke moet die ethische dilemma’s en taboes trotseren."

Zo zien we dokters nooit in documentaires

Trouw

NRC loven documentairemakers Els van Driel en Miranda Grit. In de eerste aflevering van Dilemma’s van Dokters maakt de kijker kennis met Annick. Ze verruilt haar doodswens voor een kinderwens. De beslissing of Annick moeder mag worden ligt bij de dokter. Maar wie is de dokter om dat te bepalen? NRC: "Documentairemakers Els van Driel en Miranda Grit laten mooi zien hoe de arts haar geweten afgraaft."

Belangrijke vragen over een belangrijk onderwerp

NRC

Volgens de Docu Update brengt Dilemma’s van dokters een grotere thematiek in beeld. “Via een betrokken verteller proberen de makers in het hoofd en hart te kruipen van enkele tot de verbeelding sprekende hoofdpersonen, die van zeer dichtbij worden geportretteerd.  

Een geslaagde miniserie

De DocUpate