Emma Wortelboer neemt Donnie mee op sleeptouw naar haar geboorteplaats Manderveen voor een flinke schaal linzenburgers met satésaus. Ons oordeel? Douze points.
Goede bodem na het sporten
Emma’s jeugd bestond uit aardbeien plukken bij de plaatselijke teler en voetballen in het Manderveense team. Niet meer dan logisch dus dat haar voormalig teamgenoten aan tafel schuiven voor een portie smaakmakende linzenburgers. De peulvrucht is perfect als je op zoek bent naar veel eiwitten, maar dan met een vega twist! Voor maar €2,62 per persoon zet je de burgers al op tafel.
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
-
400 gram linzen (blik)
-
2 rode uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 ei
-
Curry
-
Paneermeel
-
4 hamburgerbroodjes
-
Sla
-
Tomaten
-
Pindakaas
-
Water
Standaard in huis:
-
Olijfolie
-
Peper en zout
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Olijfolie
- Snijplank
- Messen
- Kommetje
Aan de slag!
- Snipper 1 rode ui en hak de knoflookteentjes fijn.
- Lek de linzen uit en voeg deze samen met de knoflook en ui.
- Kluts er een ei en een eetlepel curry doorheen.
- Pureer dit tot een glad beslag en breng op smaak met zout en peper.
- Doe er wat paneermeel doorheen, totdat je er stevige hamburgers van kan maken.
- Leg de hamburgers op een bord met paneermeel en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de saus door 3 eetlepels pindakaas op te warmen met water.
- Snijd de tweede ui in ringen en de sla en tomaat in reepjes.
- Haal de hamburgers uit de koelkast en bak deze aan beide zijde goudbruin.
- Serveer de linzenburgers op een broodje met de toppings en saus.
Donnies tip:
- Het is belangrijk om de hamburgers minimaal een kwartier in de koelkast te zetten, voordat je ze bakt. Zo kunnen de hamburgers opstijven en blijven ze beter heel in de pan!
- Heb je nog verse kruiden over? Die zijn perfect om door je linzenburgers te mengen voor een frisse touch.
Eet smakelijk!