KRO-NCRV heeft een game-wereld in Roblox gebouwd, geïnspireerd op het gelijknamige programma Earth Challenge dat vanaf zaterdag 16 maart wekelijks te zien is op NPO Zapp. In het populaire online platform creëren en spelen miljoenen kinderen dagelijks hun eigen games. Het spel Earth Challenge Obby is ontwikkeld om kinderen op een speelse en interactieve manier te laten kennismaken met de geschiedenis van de aarde.

In het spel reizen kinderen van de oerknal tot de ijstijd en moeten hierbij zoveel mogelijk obstakels overwinnen om munten en badges te verdienen. Presentator Klaas van Kruistum gidst de spelers door het spel en vertelt ze over de rijke historie van onze planeet.

Met de lancering van deze wereld in Roblox wil KRO-NCRV samen met NPO Innovatie onderzoeken op welke manier de publieke omroep met haar maatschappelijke waarden op dit populaire platform relevant kan zijn voor deze jonge doelgroep.

Link naar het spel: https://www.roblox.com/games/16646562540/Earth-Challenge-Obby

En zie hier de trailer

Het spel Earth Challenge Obby is vanaf zaterdag 16 maart te spelen op Roblox. Earth Challenge is vanaf zaterdag 16 maart om 19.20 uur iedere week te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.