Bijna is het zo ver: de familie Jelies laat het mooie Tollebeek achter en verhuist naar het zonovergoten Pinoso. Maar voordat het gezin in de auto stapt, is het tijd om afscheid te nemen. En dat valt niet mee.

Feestelijk afscheid

Het is een feestelijke dag in Tollebeek. Of nou ja… Feestelijk? De familie heeft een bijeenkomst gepland voor iedereen die hen nog gedag wil zeggen. Er is taart, er zijn ballonnen en er hangen slingers. Maar er vloeien ook tranen. ‘Het valt niet mee om je dierbaren te zeggen dat je weggaat,’ vertelt Janneke emotioneel.

'Wat zal ik een tijd over hebben voor de kinderen'

Janneke Jelies

Laatste inspectieronde

Janneke loopt voor de laatste keer door hun huis in Tollebeek. Nu het leeg is, ziet ze hoe groot het eigenlijk is. 'Dit hoef ik nooit meer schoon te maken,' beseft ze. 'Wat zal ik een tijd over hebben voor de kinderen.'

Afscheid op school
Twee knuffelende mensen

Afscheid nemen op school

Emigreren betekent ook afscheid nemen op school. De juf van Janna heeft een bijzondere les voorbereid. Janna is het stralende middelpunt. Samen met haar juf vertelt ze over Spanje en over het nieuwe huis in Pinoso. Mét zwembad! 

Moeder Janneke vindt het mooi om te zien hoe de juf heeft uitgepakt voor dit afscheid. Ze beseft dat haar andere kinderen hetzelfde te wachten staat. ‘Je hebt dit vijf keer,’ lacht ze. ‘Maar het is wel een momentje. Super lief.’
 

Aflevering terugkijken

Wil je de mooiste verhalen van onder andere Een huis emigreert ontvangen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Persoonlijke verhalen

Meer over de familie Jelies: