Nog even en dan start het nieuwe programma Festival van de Liefde. Het kersverse presentatieduo Anita Witzier en Edson da Graça gaat hierin op zoek naar mooie liefdesverhalen in heel Nederland. Verhalen over orgaandonatie en alleenstaand ouderschap, maar ook handige tips en tricks over de liefde zoals dat zoenen stress verlagend is. Hoe zit het eigenlijk in het huidige liefdesleven van Edson? 

Wat is je burgerlijke staat?
Edson: ongehuwd, ik ben samenwonend en ben sinds kort verloofd! Ik ben op mijn knieën gegaan.

Op wie had jij jouw eerste crush?
Edson: Ik was heel erg verliefd op Nina van de basisschool. Zij zat in groep 8, ik in groep 7 en ik heb haar helemaal gek gemaakt. Nu ik erop terugkijk kan zij mij denk ik aanklagen.

Wie brak jouw hart?
Edson (zingend): wie brak mijn haaart?? Ehm, niemand eigenlijk.

Heb jij wel eens iemands hart gebroken?
Ik ben een hartenbreker. Ja sorry, dat is wat ik doe. Ik heb altijd harten gebroken, heb ik het idee. Of sommige meisjes waren misschien ook opgelucht. Ik was jong en af en toe denk je ja. Ik houd niet van confrontaties dus ik liet relaties altijd doodbloeden in plaats van dat ik het dan uitmaakte, maar ondertussen keek ik alvast verder. Dat was niet zo netjes van mij. Gelukkig ben ik nu een ouder en wijzer man, dus dat gaan we niet meer doen. Ik denk dat het ook heel belangrijk is dat je hart wordt gebroken en dat je harten breekt, want je groeit dan.

Leukste date ooit?
Edson: Mijn leukste date ooit was met mijn huidige vriendin en binnenkort vrouw, Maud.
Anita: Maud is de vrouw van wie jij houdt.
Edson: Absoluut. We hadden scooters gehuurd en zijn daarmee naar Bloemendaal gegaan. Het was zo leuk.
Anita: Wat leukkkk!
Edson: Ja zo leuk. We hadden wat gedronken en toen we terugreden werden we aangehouden door de politie, terwijl we dronken waren. We moesten blazen, maar er kwam niks uit. Dus die dingetjes van de politie die werken niet echt.

Waarom moeten we allemaal Festival van de liefde gaan kijken?
Edson: Wauw. Omdat als je klaar bent met kijken je zelf ook helemaal vol met liefde zit. Je ziet allerlei vormen van liefde. Vormen die je misschien niet eens kent of bewust van bent. En je wordt er blij van. Het is heerlijke feelgood. En wie wil er nou niet blij zijn?!