Wil jij de Nederlandse Gebarentaal leren? Bekijk hier dan alle tutorials uit het programma Hands Up. Samen met jou maakt KRO-NCRV zich sterk voor een meer inclusieve samenleving!

Laten we stapsgewijs beginnen. Een belangrijke basis van taal is toch wel het alfabet. Joshua leert jou alle letters van A tot en met Z.  

Alfabet

Mocht je het alfabet onder de knie hebben, begin dan met het leren van getallen. Zo laat Joshua in deze video zien hoe je telt van 1 tot en met 20.

Tellen

Wanneer je het alfabet en de cijfers kent, is het misschien tijd voor een volgende stap. Een gesprek starten, iemand groeten of jezelf voorstellen... Dat leert Kjell jou in deze video. 

Kennismaken 

Nu gaan we meer in op de details. Wil jij bijvoorbeeld gevoelens en kleuren omschrijven in de Nederlandse Gebarentaal? Dan is deze les wat voor jou.

Emoties

Jezelf voorstellen en uitdrukken is natuurlijk belangrijk. Op straat komt echter de weg wijzen écht van pas. De weg wijzen doe je zo!

Weg wijzen

Maar we kunnen jou ook leren om je meer verstaanbaar te maken in de keuken. Kjell leert jou de belangrijkste woorden voor het bakken van een taart.  

Bakken

Bezoek je een museum en wil je iets kunnen omschrijven? Dan is deze les precies wat jij zoekt.

Kunst

In het bijzondere programma Hands Up streden zes duo's om de felbegeerde Hands Up Trofee. Wie kon zich het beste verstaanbaar maken in gebaren... Ben jij benieuwd wie er heeft gewonnen? Bekijk dan de afleveringen terug! Om een wedstrijd te volgen hebben wij deze tutorial voor jou. 

Wedstrijd