In Joris’ kerstboom spreekt Joris Linssen met Arnoud, wiens leven in de zomer van 2022 plotseling op z’n kop staat. Arnoud maakt zijn allereerste parachutesprong, die hij op het nippertje overleeft. 

Gebroken arm

Tijdens Arnouds sprong komt één van de parachutelijnen onder zijn arm terecht. Hij breekt daardoor zijn arm en kan zijn parachute niet meer goed bedienen. ‘Op dat moment ging er een knop om: ik moet zo veilig mogelijk beneden komen,' vertelt hij. 'Ik zag m’n arm in de lucht bungelen. De grond kwam dichterbij en het werd zwart voor m’n ogen.’ Arnoud raakt de grond, rolt een stuk verder en ligt stil. 

Ambulance helikopter
Arnoud ziekenhuis

Op het juiste moment op de juiste plek

Precies op dat moment is ambulancebroeder Damiaan een stukje aan het fietsen met zijn gezin. Hij ziet het ongeluk gebeuren en komt gelijk naar Arnoud toe. Damiaan herkent bij Arnoud een nekbreuk en probeert zijn nek te stabiliseren. Dat redt zijn leven. ‘Als iemand mij goedbedoeld overeind had willen helpen, had het klaar kunnen zijn,’ vertelt Arnoud. 

'Ga maar afscheid nemen, zeiden ze tegen me'

Arnoud

Afscheid nemen

Arnoud wordt naar het ziekenhuis gebracht om geopereerd te worden. Een operatie waarvan niet zeker is of hij die overleeft. ‘Ga maar afscheid nemen, zeiden ze tegen me,' vertelt Arnoud. Maar de operatie slaagt. ‘Wonder boven wonder ben ik in een jaar tijd volledig hersteld.'

Arnoud jarig
Damiaan en Arnoud

Dankbaar

Daar is hij Damiaan dankbaar voor. ‘Hij heeft ervoor gezorgd dat ik er nog steeds ben. Dat ik er voor m’n kinderen ben,’ vertelt hij emotioneel. In Joris’ kerstboom zet hij Damiaan dan ook in het licht. ‘Omdat je mijn leven hebt gered.’

Lees ook:

Joris' kerstboom kijken?

In Joris’ kerstboom rijdt presentator Joris Linssen het hele land door om mensen in het licht te zetten. Met deze mooie kersttraditie geven mensen aan hoeveel ze om elkaar geven. Het verhaal van Arnoud is te zien in de uitzending op 22 december om 19:00 op NPO 2. 

Joris Linssen - Joris' kerstboom